Monday, May 18, 2015

601; Happy Ending (Solat)

Bismillah.

Feeling so so tired today. Padahal tak buat apa pun, masak untuk family je. Tapi masak dengan keadaan tak berapa nak sihat, ya rabbi menggoyah iman betul T.T Sampai 2 jam aku masak, tak tahulah apa yang aku buat kat dapur tu. 

At the end of the day, aku terfikir, rasa bersyukur sangat sebab Allah kurniakan solat 5 waktu tu. Dalam kita penat kejar dunia, Allah bagi break 5 kali dalam sehari untuk kita berehat, ingatkan kita balik apa sebenarnya tujuan hidup kita. 

Satu, bukan ke solat itu rehat untuk orang orang mukmin?

Dua, dunia tempat kita berpenat. Akhirat tempat kita berehat. 

No comments: