Friday, April 7, 2017

1076; On Fridays, I Am The Student.

Bismillah.

(12y/o student/Me)

S : Cikgu tahu pokemon tak?
M: Tahu.

S : Cikgu suka pokemon mana?
M: Emm.. pikachu.

S : Cikgu tahu tak pikachu tu pokemon jenis apa?
M: Cikgu tak tengok pun cerita tu jadi cikgu tak tahu sangat.

S : Pokemon ada banyak jenis cikgu. Ada electric, water, fire, physic, ghost, grass, banyak cikgu banyak! Pokemon ni nanti dia ada tahap dia boleh besar kalau tekan satu butang ni. Cikgu tahu godzilla? Godzilla ada banyak tahap. Tahap pertama dia kecik sangat. Kalau dah tahap keempat dia besarrrr, lagi besar dari rumah saya. Nanti mata dia warna merah dan boleh keluar api. Kalau dinosaur cikgu tahu T-Rex tak? Yang itu kaki dia panjang tapi tangan dia pendek. Cikgu takut ular? Ular ada jenis yang takde racun kan cikgu? Adik saya pernah pegang ular tapi tak kena gigit sebab yang tu takde racun. Kalau anaconda cikgu tahu? Yang tu takde racun tapi dia akan belit mangsa dia sampai mati! Kalau cobra dia nanti keluarkan racun dia daripada gusi dia. *goes on and on and on*
M: *nods and says lots of oohs and ahhs*

S : Cikgu zina tu apa?
M:*facepalm*

Basically this is my every Friday in one and a half hour. I don't mind, in fact I loved listening to all their stories and imaginations. They are usually the ones that made me drove back home with smiles, and a white board full of drawings. Today the 7-year-old sat on my lap while drawing. I felt so close to the kids already.



1549
070417
Kulai.

No comments: